nieuwe website laten maken

Website laten maken? Hier moet u op letten

Wanneer u een website wil laten maken voor uw kantoor komt daar meer bij kijken dan u in eerste instantie zou denken. Wij kunnen ons voorstellen dat veel onderwerpen die aan bod komen bij het maken van een nieuwe website, u misschien niet bekend klinken. Daarom delen we in dit artikel een aantal tips!

Kies de juiste domeinnaam
Uw domeinnaam is uw identiteit op het internet, u wilt dus dat deze naam goed bij uw bedrijf past. De domeinnaam moet gemakkelijk te onthouden zijn. Korte domeinnamen hebben daarom veel voordelen, puur omdat deze makkelijker te onthouden zijn dan lange domeinnamen. Ook is het van belang dat de domeinnaam gemakkelijk te spellen is om zo de kans op spelfouten te verkleinen.

CMS-systeem
Wanneer u een website heeft laten maken is het natuurlijk erg fijn dat u deze op een gemakkelijke manier zelf kunt aanvullen en wijzigen. Er zijn een hoop verschillende CMS-systemen om een website mee te bouwen. Wist u dat wij een geheel eigen CMS-systeem hebben ontwikkeld? Zo kan iedereen hier gemakkelijk tekst en afbeeldingen in kan wijzigen zonder gedoe. Vanuit onze eenvoudige Communicatie Cockpit bedient u alle systemen tegelijkertijd, zoals uw eigen app, website en uw social media kanalen.

Teksten en afbeeldingen
Bij het schrijven van een webtekst moet u op een aantal dingen letten. Zo is het lezen op een beeldscherm anders dan wanner u een boek leest. Korte en duidelijke teksten zijn daarom essentieel. Gebruik daarbij duidelijke kopjes, zodat de lezer bij het scannen van de pagina precies weet waar hij/zij moet zijn. Gebruik korte zinnen, want lange zinnen worden vaak als minder prettig ervaren.

Afbeeldingen hebben naast de tekst ook een grote invloed. Afbeeldingen zijn namelijk van groot belang voor de look en feel. Bepaal daarom van te voren wat voor afbeeldingen u wilt gebruiken en of u hier bepaalde filters voor gebruikt.

Navigatie
Zorg ervoor dat websitebezoekers binnen een paar klikken kunnen vinden waarnaar ze opzoek zijn. Wanneer een website lastig te navigeren is zal de bezoeker deze als niet prettig ervaren. Hij/ zij zal deze snel wegklikken en waarschijnlijk ook niet meer terugkeren.

Snelheid
Er is niks frustrerender dan een trage site. Bezoekers hebben hier geen geduld voor en ze zullen uw website verlaten. Zorg er daarom voor dat de laadsnelheid van uw website  goed is door onder andere uw afbeeldingen te comprimeren en gebruik te maken van een goede hosting en bepaalde plugins. Heeft u al een website en zou u eens willen checken hoe snel deze is? Dit kan via Pingdom, een gratis site.

Mobielvriendelijk
Het mobiele verkeer neemt steeds meer toe. De kans is tegenwoordig groter dat (potentiële) klanten uw website even gauw opzoeken via hun telefoon, dan op een laptop of tablet. Zorg er daarom altijd voor dat uw website mobielvriendelijk is. Niet alleen uw bezoekers maar ook Google neemt dit serieus. Wanneer deze niet mobielvriendelijk is, zal deze ook lager in Google komen te staan.

Bent u op zoek naar een nieuwe website voor uw kantoor en/of heeft u hier vragen over? Klik hier en neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag een gratis demo website aan en vergroot de zichtbaarheid van uw kantoor.