App ontwikkelaar Concapps richt pijlen op assurantiemarkt nieuw label Assurantie Apps

Concapps, marktleider in Nederland in het ontwikkelen van branded mobile apps voor ondernemers, start een nieuw label; Assurantie Apps. Met deze apps heeft iedere intermediair zijn eigen app in de appstore waarmee klanten schade kunnen melden, wijzigingen kunnen doorgeven, direct toegang hebben tot de klantmap, veelgestelde vragen kunnen raadplegen en allerlei andere handige informatie snel bij de hand hebben.

Directeur Hans Donkers licht toe: “In de markt van verzekeraars en verzekering intermediairs zijn de laatste jaren veel technologieontwikkelingen. Intermediairs moeten zich meer onderscheiden op het gebied van dienstverlening en klantgerichtheid. Zeker in de wereld van schadeverzekeringen verwachten klanten altijd en overal geholpen te worden. Als er schade is wil men deze direct kunnen melden en de juiste informatie bij de hand hebben. Daarnaast wil men ook vragen kunnen stellen of altijd en overal wijzigingen kunnen doorgeven. Bijvoorbeeld bij het kopen of verkopen van een auto, een geboorte of andere belangrijke wijzigingen. Dit kan al bij grote verzekeraars. Belangrijk dus voor intermediairs om hier in mee te gaan.”

Iedere tussenpersoon zijn eigen “schade app” in de appstore.

“In onze organisatie kwamen al regelmatig vragen van partijen uit de assurantie markt. Uit deze vragen bleek dat het voor assurantietussenpersonen belangrijk is om een eigen app te hebben en zo het eigen merk en toegevoegde waarde goed te communiceren. Daarnaast kwamen er steeds meer vragen voor mobiele formulieren, mede omdat grote verzekeraars dit gingen aanbieden. Dit, in combinatie met het herstellende vertrouwen in de markt, heeft ons doen besluiten om een separaat label en positionering te starten in de markt van het verzekering intermediair.”

“Met ons platform kunnen wij snel een op maat gemaakte app samenstellen voor iedere tussenpersoon. Omdat niet iedere partij hetzelfde is, kunnen ze op basis van onze bouwstenen zelf bepalen wat ze in hun app willen aanbieden. Geen probleem dus om hypotheek-, makelaar-, of bankdiensten toe te voegen aan de app. Omdat apps moeten aansluiten op het primaire proces geloven wij in koppelingen en hebben ons hierin gespecialiseerd. Wij zijn dan ook inmiddels met meerdere marktpartijen in gesprek zoals softwareleveranciers en service providers om met hen deze koppelingen te ontwikkelen. Wij verwachten dan ook dit jaar al enkele honderden apps te gaan produceren binnen de markt.”

Over Concapps

Het snelgroeiende Concapps is marktleider in Nederland en België op het gebied van branded apps. Met het eigen innovatieve App Management Platform heeft Concapps een aantal verticale labels gelanceerd waarmee Concapps markt specifieke oplossingen levert, vaak in samenwerking met andere leveranciers uit de markt. Markten waarop Concapps actief zijn o.a.: Gym Apps (fitnessclubs), Basisschool Apps, Zwem Apps (zwembaden en zwemscholen) en Business Apps. Concapps is in 2016 door het KvK uitgeroepen tot 1 van de 100 meest innovatieve ondernemingen in Nederland.

Apps van assurantietussenpersonen die inmiddels gelanceerd zijn en te downloaden zijn in de appstores zijn o.a.: Fidus, Westenburg Assurantiën, Blokweg en Adviesnet.

Meer informatie en vragen: www.concapps.nl | www.assurantie-apps.nl
Hans Donkers, Directeur | hans.donkers@concapps.nl | 0651159200