Digitaliseren is een must, wij vertellen u waarom

Ook de verzekeringsbranche verandert snel door alle digitale ontwikkelingen. Met de veranderende behoeftes van (toekomstige) klanten ontkomt u als verzekeraar niet aan digitalisering.

Nieuwe generatie klanten
Een van de belangrijkste redenen om een digitale vertaalslag te maken is de nieuwe generatie klanten die eraan zitten te komen. Het gedrag en de wensen van deze jongeren zijn compleet anders dan de oudere generatie. De nieuwe generatie is namelijk opgegroeid in een digitale wereld; bijna alles gaat online.

Daarnaast hebben de oudere generaties een sterke klantloyaliteit en zijn zij vooral op zoek naar vertrouwen en kwaliteit. De jongere generatie is juist op zoek naar gemak en flexibiliteit. Zij zijn dus eerder geneigd over te stappen naar een andere partij, wanneer zij hier niet in worden voorzien. Dit blijkt ook uit een onderzoek van de ING: 54% van de 20-jarigen geeft aan wel eens over te stappen van verzekeraar. Een enorm verschil met de 33% onder de 70-ers. (bron: ING)

Digitaal advies
Uit dat zelfde onderzoek van de ING blijkt dat jongeren minder waarde hechten aan onafhankelijk advies. Wanneer zij advies willen kiezen zij vaker voor een digitaal advies dan de oudere generatie. Wilt u deze nieuwe generatie klanten dus bereiken, dan moet u zich echt focussen op digitalisering.

Gemak en flexibiliteit
Zoals u net heeft kunnen lezen is gemak en flexibiliteit enorm belangrijk voor de nieuwe generatie. Speel hier met uw kantoor op in! Bied online diensten aan en bied net dat beetje extra om jongeren voor u te winnen. Wat wij bedoelen met net dat beetje extra? Denk aan een eigen app! De smartphone is namelijk niet meer weg te denken uit deze wereld. Shoppen, bankieren, streamen; alles gaat voortaan via de smartphone.

Dit geldt ook voor de verzekeringsbranche: de tijd van formulieren met de hand schrijven, inscannen en opsturen is voorbij. Dankzij de huidige technologieën worden schades en hypotheekdocumenten eenvoudig opgestuurd via een eigen app.

Wilt u de nieuwe generatie klanten overtuigen? Vraag een gratis test app aan en ervaar zelf alle voordelen van een eigen Assurantie App!