Eigen app of website?

Om als kantoor online zichtbaar te zijn heeft u een digitale tool nodig in uw marketingmix. Hier kunt u eigenlijk alle kanten mee op, maar een website of app zijn toch wel de meest populaire opties. Maar welke van de twee is voor uw kantoor interessant om in te zetten, of is er behoefte aan een combinatie? In dit artikel lichten we het gebruik van een website en een app uit, zo heeft u meer achtergrondinformatie bij het maken van uw keuze.

Website
Bijna ieder kantoor heeft vandaag de dag een website. Heeft u deze niet, dan bent u in de minderheid en mist u een groot aantal van uw mogelijke klanten. Een van de voordelen van een website is dat deze vrij simpel en toch enorm relevant kan zijn. Een website is dan ook een handige tool om mee te adverteren. Wellicht heeft u al eens geadverteerd via bijvoorbeeld drukwerk en weet u dat dit best prijzig kan zijn. Via een website adverteren is daarentegen een stuk goedkoper en ook nog makkelijker.

SEO (zoekmachine optimalisatie) is een van de manieren hoe u met uw website online kunt stijgen in de zoekresultaten. Hier kunt u een marketingbureau voor inschakelen. Een goede website heeft daarbij al een goede basis om te scoren in de zoekresultaten.

Samengevat biedt een eigen website u een platform om te laten zien wie u bent en wat uw diensten zijn. Hierbij is geen limiet aan pagina’s of informatie dat u deelt, het is volledig zelf in te delen. Op uw website kunt u bijvoorbeeld meer informatie delen over een bepaalde dienst die u aanbiedt, reviews laten zien van tevreden klanten of leden en wat ook belangrijk is dat er contactinformatie gedeeld wordt met de bezoekers van uw website. Een website vergroot uw online zichtbaarheid en dat levert vandaag de dag erg veel nieuwe klanten op die dagen lang het internet afstruinen naar informatie, bedrijven en advies.

Apps
Naast een website is het optioneel om ook een eigen app te gebruiken in uw marketingmix als bedrijf. Via een app hebben uw klanten of leden snel en makkelijk toegang tot informatie en diensten die u biedt. Om dichtbij uw klanten te blijven staan is een eigen app een goed middel. Wat u bij een website niet heeft maar in een app wel, zijn pushberichten. Op deze manier wordt er een direct bericht naar het mobiele apparaat van de appgebruiker gestuurd ook al heeft deze de app niet open staan. Op deze manier blijft u onder de aandacht van uw klanten of leden.

Nog een voordeel van een mobiele applicatie is dat op deze manier de inhoud van uw online platform een stuk sneller en gebruiksvriendelijker wordt weergegeven. Dit tegenover het aanpassen van de grootte van een website voor de afmetingen van een telefoon scherm, maar met op de achtergrond nog dezelfde grote afbeeldingen die alles vertragen op dit kleine apparaat.

Conclusie
Het antwoord op de vraag of u beter een website of app kunt gebruiken als kantoor is allebei. Via een website komt u snel in aanraking met voornamelijk nieuwe klanten of leden. Via een app onderhoudt u het contact met uw huidige klanten of leden. Op deze manier kan de focus voor de doelgroepen worden gesplitst over de twee tools. Hierdoor is er meer overzicht en een duidelijk doel per middel.

Assurantie Apps ontwikkelt zowel apps als websites voor bedrijven. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen hierin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Naast het ontwikkelen van de platformen bieden wij ook online marketing aan om online het optimale uit uw kantoor te halen. Klik hier voor een gratis online marketing scan.