Het belang van een mobielvriendelijke website

Het bezoeken van websites via de smartphone is de laatste jaren enorm gestegen. Waar eerst de laptop of computer werd aangezet om te browsen op internet gebeurt dit tegenwoordig steeds meer via de smartphone.

Het is daarom enorm belangrijk dat uw website mobielvriendelijk is. Niet alleen voor het gebruikersgemak van de bezoeker van uw website, maar ook voor Google wordt een mobielvriendelijke website steeds belangrijker! Door de komst van Google mobile-first index zullen veel niet mobielvriendelijke websites waardevolle posities in Google verliezen.

Wat is mobile-first?
Mobile-first betekent dat een website is ontwikkeld met de mobiele versie als basis. Waar jaren geleden websites voornamelijk werden ontwikkeld met de desktopversie als startpunt is de mobiele weergave nu veel belangrijker geworden.

Inmiddels is dit zo belangrijk geworden dat Google voortaan de mobiele versie van uw website gebruikt voor indexering en ranking: de mobile-first index. Hiermee verandert Google de manier waarop zoekresultaten worden samengesteld.

Hogere ranking in Google
Mobielvriendelijke websites (ook wel responsive websites genoemd) scoren hoger in de zoekresultaten van Google. Google verklaart dit verschil omdat ze één belangrijke missie nastreeft: “To better help our – primarily mobile – users find what they’re looking for.”

Naast dat uw inhoud van de website op orde is en u goed vindbaar bent op zoekwoorden (SEO), wordt het dus ook steeds belangrijker om de techniek achter uw website in orde te hebben. Ook het gebruikersgemak van de bezoeker van uw website speelt een belangrijke rol.

Is uw website klaar voor de mobile first index?
Is uw website nog niet mobielvriendelijk? Assurantie Apps is dé marktleider op het gebied van websites, gericht op de assurantiebranche. Onze websites zijn standaard SEO geoptimaliseerd, HTTPS-beveiligd en 100% responsive! Daarnaast heeft u iedere drie jaar recht op een geheel nieuw website design! Hierdoor blijft uw website altijd up-to-date!