Regel uw wintersportverzekeringen

Op ski vakantie? Regel uw verzekeringen

Het wintersportseizoen staat bijna voor de deur. Ski’s en andere wintersport uitrusting inpakken, auto winterklaar (laten) maken en het regelen van de accommodatie. Er is enige voorbereiding nodig om op wintersport vakantie te gaan. Waar zeker ook aan gedacht moet worden, is een speciale wintersport/reisverzekering regelen. In deze blog leest u welke verzekering uw klanten nodig hebben voor een wintersportvakantie. Daarnaast laten we ook zien hoe je dit met een eigen app van Assurantie Apps gemakkelijk aan uw klanten aan kan geven.

Verzekerd op wintersportvakantie gaan
Bij een wintersport vakantie is een standaard reisverzekering meestal niet voldoende. Een standaard reisverzekering vergoedt vaak schade, verlies en diefstal van uw spullen op reis. Echter is dit vaak niet het geval bij (dure) wintersportspullen. Met een aanvullende verzekering voor wintersport/skivakantie bent u hiervoor wel verzekerd. Daarnaast vergoedt een verzekering soms ook nog andere dingen: niet gebruikte dagen van gehuurde skiuitrusting, niet gebruikte dagen van de skipas en/of niet gevolgde skilessen (als gevolg van een blessure of ongeval).

Zorgverzekering op wintersportvakantie
Niet alleen de reisverzekering kan onvoldoende voor een wintersportvakantie zijn, ook uw zorgverzekering. In het buitenland kunnen medische kosten al snel flink oplopen, zeker als niet alle kosten worden vergoedt. Het is daarom verstandig om geneeskundige kosten af te sluiten bij uw reisverzekering of een aanvullende dekking voor medische kosten in het buitenland bij uw zorgverzekering af te sluiten.

Herinner uw klanten eraan dat ze voor hun wintersport vakantie op tijd controleren of hun doorlopende reisverzekering ook de wintersport vakantie dekt of dat zij nog een (aanvullende) verzekering moeten afschaffen. Met een eigen app van Assurantie Apps kunt u dit doen door middel van pushberichten te sturen of een nieuwbericht te plaatsen in de app.

Persoonlijke klantmap
Naast nieuwsberichten en pushberichten hebben uw klanten altijd én veilig toegang tot de polisvoorwaarden en inzage in de verzekeringen zij bij u hebben afgesloten Daarnaast zijn PDF-formulieren direct beschikbaar, net zoals de schadeformulieren én de groene kaart.

Schade melden via de app
Wanneer er onverhoopt schade is veroorzaakt, dan kunnen uw klanten direct schade melden vanuit hun vakantieadres. Dit gaat eenvoudig via een formulier in de app waarbij er ook foto’s kunnen worden toegevoegd. Hierdoor blijft er een heleboel onnodig papierwerk gespaard. Breng uw klanten via pushberichten op de hoogte dat ze zelfs op vakantie eenvoudig via de app schade kunnen melden. Zo zijn uw klanten volledig voorbereid voor hun wintersport vakantie.

Bent u benieuwd of een eigen app voor uw bedrijf relevant is? Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek in of vraag direct een demo app aan!