Relevant blijven als hypotheekadviseur

Relevant blijven als hypotheekadviseur

U ontkomt er niet meer aan, digitaliseren. In elke sector speelt digitalisatie een steeds belangrijkere rol, zo ook in de hypotheekmarkt. De grote hypotheekverstrekkers zijn vaak beter wendbaar in (digitale) veranderingen. Maar dat betekent niet dat u als hypotheekadviseur niet kan digitaliseren. In dit artikel lichten wij toe hoe u als hypotheekadviseur relevant blijft voor de generatie die is opgegroeid in een digitale wereld.

Digitaliseren is een must

Op dit moment worden verschillende machine learningtechnieken ingezet om informatieverwekingsprocessen te optimaliseren. Bij het verkrijgen van een hypotheek komt vaak nog veel papierwerk kijken. Digitale tools zorgen ervoor dat er steeds minder papierwerk is en daarmee het verzamelen van informatie eenvoudiger en sneller verloopt.

Een voorbeeld van een digitale ontwikkeling, is de adviessoftware. Deze adviessoftware biedt een positieve bijdrage aan de kwaliteit van advisering. Ondanks dat de digitale tools steeds verder worden ontwikkeld, zal persoonlijk advies altijd blijven bestaan. Zo kan adviessoftware niet altijd rekening houden met bepaalde persoonlijke situaties van de klant. Daarom zal er een balans moeten worden gevonden in digitaal en persoonlijk advies.

Relevant blijven

Digitalisering geeft verschillende mogelijkheden om efficiënter te werken. Daarnaast zorgt het meegaan in digitale ontwikkelingen ervoor dat u relevant blijft voor de nieuwe generatie hypotheekaanvragers.

De huidige, en opkomende, generatie die hypotheken gaan aanvragen, zijn opgegroeid in een digitale wereld. De jongere generatie is uit op gemak. Hierdoor gaat deze generatie sneller op zoek naar een mogelijkheid om hypotheekadvies eenvoudig online aan te vragen. Om relevant te blijven voor deze doelgroep is het een must om digitaal te gaan als hypotheekadviseur.

De mogelijkheden met Assurantie Apps

Met een eigen app van Assurantie Apps biedt u uw klanten een digitale oplossing met verschillende mogelijkheden:

  • Door de PDF-scanner in de app dienen klanten eenvoudig documenten in en zijn deze direct te verwerken. Printers en scanapparaten zijn niet meer nodig.
  • Deel hypotheken, woningaanbod, rekentools, stukkenlijsten en renteoverzichten in de app.
  • Met een koppeling met uw systeem krijgen uw klanten direct inzicht in hun polismap en de status van documenten.
  • Stuur pushberichten om belangrijke informatie direct en eenvoudig te communiceren.

Met deze en nog vele andere functies zorgt een eigen app van Assurantie Apps ervoor dat u relevant blijft voor de nieuwe generatie hypotheekaanvragers. Bent u benieuwd wat Assurantie Apps voor uw kantoor kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.