Responsive website vs. App

Wat we vaak horen is dat een bedrijf niet kiest voor een app omdat hij al een goede responsive website heeft. Een responsive website is natuurlijk een goed uitgangspunt voor het bedienen van een mobiele bezoeker, maar is veel beperkter in functionaliteit wanneer u dit vergelijkt met een native app voor uw telefoon. In dit artikel lichten we de extra functies en mogelijkheden uit die een app biedt naast een responsive website.

Pushberichten

Vanuit de Communicatie Cockpit is het mogelijk om pushberichten vanuit uw eigen app van Assurantie Apps te sturen naar de gebruikers hiervan. Voordeel hiervan is dat zij direct een attentie ontvangen op hun smartphone die zij waarschijnlijk de hele dag bij de hand hebben. Wilt u een reminder van het bestaan van je app sturen, een aanpassing aangeven of een bericht met andere inhoud naar gebruikers sturen; dan kan dat met de pushberichten in de eigen assurantie app.
Om informatie over een wijziging op uw website te sturen naar klanten, komt er vaak een mailprogramma aan te pas. Dit is een extra omweg die u moet maken en die de klant in de gaten moet houden op up-to-date te blijven.

Informatie op één plaats

Informatie over uw organisatie is gemakkelijk terug te lezen voor klanten in de eigen assurantie app. Een responsive website past het formaat en de weergave van uw website aan voor een tablet of smartphone. Hierdoor moet men vaak veel scrollen en navigeren over een site om de beoogde informatie te achterhalen. Dit zorgt voor irritatie bij de klant. Via een app kunt u overzichtelijk informatie weergeven die op een gebruiksvriendelijke manier te lezen is.

Direct de telefoon gebruiken

Schade kan een klant direct via de app melden. Er kunnen gemakkelijk foto’s worden geüpload en formulieren direct worden ingevuld. Dit is anders dan via een responsive website, lees; scrollen en navigeren.

Meer lezen over de keuze tussen een eigen app of website? Lees het volgende artikel dat wij eerder op onze website plaatste. Klik hier!