Tips voor een fantastische website

Misschien heeft u momenteel al een goed werkende website, maar vinden uw bezoekers dit ook? Een website is het online visitekaartje voor uw kantoor. Wanneer de huidige website door de bezoekers van uw website als niet goed wordt bevonden zullen zij minder snel geneigd zijn om door uw kantoor verzekerd te worden en dat zal zonde zijn. In dit artikel geven we u daarom tips om van uw huidige website een fantastische website te maken.

Gebruiksvriendelijke startpagina

Met gebruiksvriendelijkheid bedoelen we dat elke klik die een bezoeker maakt, snel en goed werkt zonder veel te hoeven scrollen op de site. Natuurlijk moet een startpagina er aantrekkelijk uitzien, maar als uw bezoeker te lang moet zoeken op de pagina raken zij verward en zullen zij hoogstwaarschijnlijk de website verlaten.

Responsive design

Omdat bijna iedereen in bezit is van een smartphone, is een mobielvriendelijke website erg belangrijk. Een responsive website past het formaat en leesbaarheid van een website aan op de grootte van een scherm. Dit voorkomt irritatie bij de bezoeker. Op een responsive website hoeven bezoekers niet eeuwig te zoomen en te scrollen.

Aandachtspunten

De volgende punten zijn ook belangrijk om van uw website een fantastische website te maken;

  • Houd het simpel: het beste design is vaak de simpelste. Een van de grootste fouten is om zoveel mogelijk content op de startpagina te laten zien. De beste startpagina’s zijn makkelijk te lezen, snel door te lopen en geven relevante informatie weer.
  • Snelle links: snelle links omzeilen alle niet relevante informatie. Dit bespaart voor de bezoekers tijd. Plus, het ziet er een stuk strakker uit.
  • Pagina gebruik: belangrijke zaken zoals tijden waarop uw kantoor te bereiken is en een nieuwspagina kunt u onderbrengen op een eigen pagina. Op deze manier is het overzichtelijk en snel te vinden.
  • Afbeeldingen: sliders zijn een leuke visuele manier om bezoekers te informeren over de belangrijkste informatie op uw website. Zorg wel dat dit niet afleidt.

Benieuwd naar wat wij voor u online kunnen betekenen? Lees hier meer over onze diensten.