Social media tips

Vier social media-tips voor verzekeraars

Social media is tegenwoordig de norm. Heel veel mensen communiceren via social media, blijven erdoor geïnformeerd en maken aankoopbeslissingen aan de hand van deze informatie. Maar hoe kunnen verzekeraars social media nu het beste inzetten om nieuwe doelgroepen op een aantrekkelijke manier te benaderen? In dit artikel vindt u een aantal tips om dit te doen.

1. Monitor activiteiten op social media

Begin klein: zorg dat u weet wat het online gedrag is van uw doelgroep voordat u aan de slag gaat met social media. Als u meer inzicht heeft in de doelgroep, dan kunt u (potentiële) klanten gaan benaderen. Zorg dat u inspeelt op situaties waar ze zich mee kunnen identificeren.

2. Creëer een blog die onderscheidend is

Hoewel een blog niet vernieuwend is, zorgt het nog steeds voor een goede online zichtbaarheid. Op een blog kunnen organisaties een uitgebreid verhaal vertellen. In vergelijking met social media-kanalen zoals Twitter, leveren blogs meer op voor de online zoekresultaten (SEO). Om onderwerpen voor de blog te bedenken, moeten bedrijven zich afvragen waar ze voor staan en wat ze willen uitdragen. Denk hierbij aan expertises zoals technologische ontwikkelingen op het gebied van verzekeringen, verzekeringsfraude of de verschillende verzekeringen die een organisatie aanbiedt. Creëer dan een schema met blog posts over deze onderwerpen.

3. Promoot uw blog via diverse kanalen

Als niemand weet dat u informatieve blogs schrijft, dan bereikt u niemand met de content. Denk naast het delen van content via social media-kanalen, ook aan delen via e-mail of mond-tot-mond. Moedig ook medewerkers aan om blogs en content te delen via hun eigen social media-kanalen.

4. Vergeet foto’s en video’s niet

Content met beeldmateriaal heeft een groter bereik dan zonder. Gepersonaliseerde video’s en foto’s op bijvoorbeeld Instagram of Vine doen het vaak goed. Een voorbeeld voor een video is straatinterviews houden met jongeren over wat zij belangrijk vinden als onderdeel van een zorgverzekering. Bedenk hierbij een originele hashtag zoals #zalmijeenzorgzijn en promoot dit via de diverse social media-kanalen en schrijf een blog over de resultaten.

 

Wilt u weten hoe uw kantoor momenteel presteert op het gebied van online marketing? Vraag dan nu de gratis online marketing scan aan!