Lachende vrouw met laptop

Waarom zou u betalen voor het bouwen van een website als het ook gratis kan?

Het klinkt allemaal zo mooi: een gratis website bouwen. U kiest een sjabloon die u het beste bevalt, plakt de foto’s en tekst in de site en voilà, u heeft een website. Vaak blijkt dit achteraf niet altijd de beste beslissing. In dit artikel leest u over de haken en ogen die u tegen komt tijdens het maken van een eigen website.

Nadelen van gratis websites

Om te beginnen zijn gratis websites nooit echt gratis. Bedrijven zoals: Jimdo, Wix en Jouwweb hebben ook kosten en kunnen websites niet geheel gratis aanbieden. Vaak komt het voor dat u voor de meest kleine uitbreidingen elke keer kleine bedragen moet betalen. Daarnaast kost de tijd die u moet steken in het zelf bouwen van een website ook geld. Door uw website te laten maken kunt u dus zelfs besparen en ziet u sneller resultaat door de expertise die de makers hebben.

Het bouwen van een eigen website is niet altijd even makkelijk. Tijdens het bouwproces kunnen er problemen ontstaan. Vaak kunt u nergens terecht met uw vragen of problemen bij gratis website builders. De mogelijkheid op terug te vallen op een professionele bouwer is er dan niet. Wanneer u kiest voor het laten bouwen van een website zijn deze problemen verleden tijd.

Het grootste nadeel van een gratis website is dat het doe-het-zelven kán leiden tot een amateuristisch ogende website. U wordt beperkt tot de sjablonen die deze gratis websites aanbieden. Wilt u een andere kleur? Jammer, maar dit template ondersteunt dat niet.

De eerste indruk

Uw website is vaak het eerste wat uw klanten van u zien. Ze verkrijgen daar informatie en bekijken uw aanbod. Werken met een standaard sjabloon betekent dat u beperkt bent in de manier waarop die eerste indruk gaat zijn. Deze eerste indruk is heel erg belangrijk, geen goede eerste indruk zorgt er namelijk voor dat klanten minder snel contact opnemen.

Binnen de assurantiebranche zijn er veel veel verouderde websites. Daarom ontwikkelt Assurantie Apps naast apps ook websites, welke ze voortdurend blijven updaten en vernieuwen. Zo is uw website altijd up-to-date en toekomstproof. Hiermee zorgt u ervoor dat uw website met kop en schouders boven die van uw concurrenten uitsteekt.

Wist u dat de meeste mensen tegenwoordig een website bekijken via hun smartphone of tablet? Een responsive website is dus een must, lees daarom het artikel: Het belang van een mobielvriendelijke website.