Zo bereikt u de jongere doelgroep!

In ons vorige artikel heeft u kunnen lezen waarom het in de assurantiebranche een must is om te digitaliseren. De belangrijkste reden hiervoor is het bereiken van de nieuwe generatie klanten. Deze jongere generatie is opgegroeid in een digitale wereld en verwacht ook dat u digitale diensten en oplossingen biedt. Gemak en flexibiliteit staat hierbij voorop!

Altijd online
Het internet is niet meer weg te denken in het dagelijkse leven van jongeren. Ze zijn druk bezig op sociale media, zoeken online naar informatie, ze internetbankieren en doen aankopen in webwinkels. Mede dankzij de smartphone zijn jongeren vrijwel altijd online. In 2018 gebruikte 95 procent van de jongeren van 12 tot 25 jaar het internet dagelijks. Daarnaast hadden (vrijwel) alle jongeren thuis toegang tot internet. Binnen Europa stond de Nederlandse jeugd in de kopgroep van internetgebruikers.

Jongeren gemiddeld 50 dagen per jaar op telefoon
Nederlanders zitten gemiddeld 34 dagen per jaar op hun mobiele telefoon. Dat is het resultaat van een onderzoek van Simyo, dat uitgevoerd werd door DirectResearch. Het dagelijkse gemiddelde ligt op 2 uur en 28 minuten. Dit is uiteraard een gemiddelde. Wanneer u namelijk kijkt naar de Nederlanders tot 30 jaar, blijk dat zij de grootste gebruikers zijn. Met een schermtijd van 3 uur en 21 minuten per dag, besteden zij zo’n 50 dagen per jaar op hun smartphone. U kunt dus wel stellen dat u de jongeren het beste kunt bedienen via de smartphone!

App gebruik blijft maar stijgen
Recent onderzoek toont aan dan smartphonegebruikers 90% van hun mobiele tijd besteden aan apps en slechts 10% aan browsen op de rest van het internet. Op het gebied van e-commerce is het contrast zelfs nog opvallender: via een app wordt gemiddeld 201,8 minuten per maand aan winkelen besteed, vergeleken met 10,9 minuten per maand voor websitegebruikers.

Verwacht wordt dat het websitegebruik in de toekomst verder zal afnemen naarmate steeds meer bedrijven overstappen op een app om consumenten tegemoet te komen.

Bereik de nieuwe doelgroep via een eigen app!
Bijna alles heeft tegenwoordig een eigen app. Bankieren gaat via de app, winkels hebben hun eigen app en ook zorgverzekeraars hebben voortaan een eigen app om bijvoorbeeld declaraties in te dienen. Wilt u dus de nieuwe doelgroep bereiken, dan dient u toch echt met deze trend mee te gaan.

Via een eigen mobiele app van Assurantie Apps kunnen uw klanten eenvoudig mutaties en schadeformulieren insturen. Dankzij onze koppelingen met uw backofficesysteem hebben uw klanten ook altijd hun persoonlijke polismap bij de hand. Hierin kunnen zij eenvoudig hun polissen en meldingen en statussen inzien. Ook hypotheekdocumenten kunnen eenvoudig gescand en opgestuurd worden via de app.

Klinkt een eigen app interessant voor uw kantoor? Vraag dan vrijblijvend een eigen test app een en ontdek de toegevoegde waarde!