RISK overstappen.nl

De zorgvergelijker van RISK gekoppeld aan jouw Assurantie App

We gaan weer richting het einde van het jaar. Dat betekent dat veel mensen overstappen van zorgverzekering. Zeker door de huidige omstandigheden wordt verwacht dat hier dit jaar veel vragen over gaan komen. Mensen zoeken namelijk massaal naar bespaaropties. In dit artikel lichten we de zorgvergelijker van onze partner RISK uit; overstappen.nl. Daarbij gaan we in op de grootste ontwikkelingen rondom zorgverzekeringen.

De grootste ontwikkelingen op een rij

Inmiddels is er meer bekend over de zorgverzekeringen in 2023. Op een rijtje:

  • De zorgpremie stijgt met +/- €11,- per maand
  • Collectiviteitskorting op de basispremie verdwijnt
  • Het verplichte eigen risico blijft €385,-
  • De zorgtoeslag stijgt eenmalig met +/- €35,- per maand
  • Merendeel relaties zoekt door dalende koopkracht naar bespaaropties

De zorgvergelijker van RISK

De kans is groot dat er veel vragen gaan komen vanuit uw relaties over dit onderwerp. Via de vergelijker, Overstappen.nl, van RISK kunt u samen met relaties de aanvraag verzorgen of hen dit zelf laten indienen. In deze software wordt het aanbod van direct writers getoond. Hierdoor worden declaraties direct tussen de relatie en zorgverzekeraar afgehandeld.

Deze vergelijker levert u een eenmalige vergoeding van €25,- per polis op. Daarnaast biedt u uw klant een uitgebreide service op dit gebied en zorgt u ervoor dat uw klanten aan u gebonden blijven. Zo blijft u relevant en voorkomt u dat zij via een andere weg een verzekering afsluiten.

Dit is wat een gebruiker erover zegt:

In voorgaande jaren zijn al veel kantoren actief geweest op het gebied van zorgverzekeringen via de vergelijker. Een van de gebruikers is een advieskantoor uit Veenendaal:

‘Het is natuurlijk prettig dat je als consument op komende wijzigingen wordt geattendeerd. Elk jaar sturen we daarom onze klanten begin november een e-mail. In deze mail geven we wat informatie en nodigen we de klanten gelijk uit om op één van de zorgavonden op kantoor langs te komen. Ongeacht of hun zorgverzekering al via ons loopt of niet. Onze tip is om ‘zorgavonden’ te organiseren. Maak hier een gezellig moment van, bijvoorbeeld met een lekker kopje koffie of chocolademelk en speculaas. Zo maak je het toegankelijk voor je klant en kost het niet extreem veel tijd.’

De vergelijker van RISK wordt eenvoudig aan uw app gekoppeld, zo vergroot u uw service. Meer informatie? Lees het op onze pagina over de koppeling met RISK of neem contact met ons op.