drie ontwikkelingen om relevant te blijven

Drie ontwikkelingen die helpen om relevant te blijven als verzekeringsadviseur

Swiss Re Institute, wereldwijde leidende provider voor verzekeringen, voorspelde afgelopen jaar een sterke groei in omzet in de verzekeringsmarkt in 2022 en 2023. Daarbij komt de jongere generatie nu in de fase waarbij ze verzekeringen gaan afsluiten. De sterk groeiende markt en een nieuwe generatie klanten zorgen ervoor dat assurantiekantoren worden uitgedaagd om relevant te blijven en mee te gaan in de veranderingen binnen de maatschappij. In dit artikel lichten wij drie ontwikkelingen toe waarmee assurantiekantoren relevant blijven voor de nieuwe generatie consumenten.

  1. Ga mee in de digitalisering

De wereld is steeds sneller aan het digitaliseren. Dit gebeurt ook in de verzekeringsmarkt. De komst van data, algoritmes en kunstmatige intelligentie zorgen ervoor dat verzekeringsbedrijven sterk aan het veranderen zijn. De jongere generatie die leeft met digitale (en slimme) apparaten, komt nu in de fase waarin ze verzekeringen gaan afsluiten.  Om een concurrentiepositie te kunnen behouden moeten assurantiekantoren meegaan in de digitalisering, het gedrag en de behoefte van deze jongere generatie.

Op dit moment maken assurantiekantoren vooral gebruik van machine learning technieken om verzekeringstechnische processen te optimaliseren. Deze technieken worden vooral ingezet als ondersteuning van de dagelijkse werkzaamheden zoals virtuele assistenten (chatbot) op de website. Daarbij wordt deze technologie ook ingezet om risico’s in kaart te brengen voor de klant. Zo kan een app het rijgedrag monitoren en kan goed rijgedrag daarmee worden beloond met korting op de autoverzekering.

Assurantie Apps biedt een mobiele app aan waarbij klanten hun polissen altijd bij de hand hebben, schade eenvoudig en snel kunnen melden, formulieren kunnen invullen en ondertekenen en contact op kunnen nemen met het assurantiekantoor. Dit zorgt ervoor dat u als assurantiekantoor relevant blijft in een maatschappij waar digitaal steeds meer de standaard wordt.

Daarnaast worden processen waar veel papierwerk bij komt kijken ook steeds meer gedigitaliseerd. In dit artikel beschrijven we vijf manieren hoe papier de verleden tijd wordt voor verzekeraars.

  1. Stem verzekeringen af op menselijk gedrag

Zoals hierboven al benoemd, zijn er zelfs technologieën, die het mogelijk maken om verzekeringen, advies en service af te stemmen op menselijk gedrag. Slimme apparaten, zoals een Smarthorloge, worden ingezet om het gedrag te meten. De inzichten die uit de verzamelde data wordt opgehaald, geven verzekeringsadviseurs de mogelijkheid om polissen op maat aan te bieden. Zo wordt een gezonde leefstijl vaak beloond met korting op de premie van de zorgverzekering. Daarnaast kunnen verzekeraars met de verzamelde data ook advies geven over hoe men gezonder kan leven om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Het voordeel van het gebruiken van de data is dat premies en verzekeringen kunnen worden aangeboden die zijn afgestemd op de individuele klant. Consumenten, en vooral de jongere doelgroep, staan er in het algemeen voor open om data te delen in ruil voor beloningen zoals korting op de premie. Als verzekeringsadviseur is het relevant om hierin te investeren zodat u relevant blijft voor de consument.

  1. Ontwikkel een nieuwe bedrijfsaanpak

Door steeds meer nieuwe technologische ontwikkelingen, verandert de maatschappij ook steeds meer. Innovatieve startende ondernemingen spelen perfect in op deze veranderingen in de maatschappij. Een voorbeeld van zo’n innovatieve onderneming is AirBnB, zij zijn de voorloper geweest op de deeleconomie. In een deeleconomie staat het delen van diensten en producten met elkaar centraal.

Als verzekeringsadviseur wilt u relevant blijven en zult u dus moeten inspelen op de snel veranderende maatschappij vol innovatieve ondernemingen. Breng bijvoorbeeld uw klanten op de hoogte over het verzekeren van deelauto’s. Als assurantiekantoor wilt u mee kunnen blijven gaan met deze veranderingen. Zorg dat uw bedrijfsaanpak hierop is aangepast. Daarmee kunt u nieuwe verzekeringen en initiatieven aanbieden die aansluiten bij de jongere generatie en de veranderingen in de maatschappij.

Nieuwe technologieën, verzamelde data en een snel veranderende maatschappij dwingen assurantiekantoren om flexibel te blijven in de bedrijfsaanpak. Zo blijft u relevant voor uw doelgroep. Bent u benieuwd wat Assurantie Apps voor uw assurantiekantoor kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan.