app voor hypotheken

5 manieren om uw app te promoten

U heeft een eigen mobiele applicatie voor uw bedrijf, en nu? Nu is het de bedoeling dat de doelgroep en uw medewerkers op de hoogte worden gesteld van het bestaan hiervan. In dit artikel leggen wij u uit hoe u dit het beste aan kunt pakken.

 1. Mond-tot-mond reclame
  De allereerste gebruikers van uw app kunnen u helpen om het bestaan van de app te verspreiden. Mond-tot-mond reclame is hier een goed instrument voor. Ook kunt u ervoor kiezen iets kleins weg te geven zodra een gebruiker zorgt voor nieuwe downloads.
 2. Communicatieplan
  Het is natuurlijk erg belangrijk om de doelgroep van uw app te laten weten dat deze bestaat. Dit kunt u onder andere doen doormiddel van een communicatieplan. Stuur bijvoorbeeld in week 1 iedereen een persoonlijke mail met informatie. Zet in week 2 de app in de nieuwsbrief die de doelgroep bereikt en herinner ze in week 3 nogmaals persoonlijk via de mail eraan dat de app bestaat.
 3. Print media
  U kunt ook gebruik maken van opvallende print media in de promotie van uw mobiele applicatie. Hang zo hier en daar een poster op en leg flyers met informatie bij de receptie neer. Zo laat u zien dat u trots bent op het product en zorgt u ervoor dat iedereen op de hoogte is hiervan.
 4. Sociale media
  Sociale media kunnen ook worden gebruikt in het communicatieplan. Naast de mailuitingen kunt u ook de app delen via social media. Laat via uw pagina’s weten dat de app bestaat. Naast dat u de app promoot heeft u in dit geval ook meteen content voor uw pagina om meer volgers te krijgen.
 5. Intern
  Niet geheel onbelangrijk is het op de hoogte stellen van uw medewerkers over de app. De applicatie is niet alleen handig in gebruik voor je klanten en bezoekers, maar nog handiger is het als uw personeel ook weet hoe ze ermee te werk kunnen gaan. Zorg daarom dat binnen de organisatie iedereen op de hoogte is van de functionaliteiten om zo net zoals bij manier 1 mond-tot-mond de app juist te communiceren.