App tipper – Beeldmateriaal juist gebruiken

Het gebruiken van de juiste foto’s en afbeeldingen op uw website is zeer belangrijk! Het geeft een betere impressie van uw assurantiekantoor als u goede foto’s gebruikt en de sfeer wordt beter weergeven. Ook kan er worden gespeeld met verschillende kleuren en extra beeldmateriaal wat ervoor zorgt dat u net even extra beleving kan geven aan wat u wilt uitstralen als assurantiekantoor.

Wij van Assurantie Apps zien echter dat klanten het vaak lastig vinden om goed beeldmateriaal te vinden voor hun app of website. Wij geven u graag enkele tips om u op weg te helpen hiermee!

Als u zelf fotomateriaal maakt of laat maken, houd dan rekening met het volgende:

  1. Zowel voor onze apps als websites is het aan te raden om horizontale foto’s te gebruiken in plaats van verticale. In uw app en op uw website worden voornamelijk liggende afbeeldingen beter getoond. Het is dus ook aan te raden hier rekening mee te houden. Afbeeldingen worden vanuit het midden geschaald en zo nodig afgesneden. Het is dan ook belangrijk dat hetgeen u graag op de foto hebt staan en weer wilt geven, in het midden van de afbeelding is gepositioneerd.
  2. Het is niet aan te raden om afbeeldingen te gebruiken waarin tekst staat weergegeven, aangezien deze soms verloren kan gaan bij het uitsnijden van de foto. Tekst kunt u altijd toevoegen bij het bijbehorende bericht.
  3. Probeer er rekening mee te houden dat u een afbeelding selecteert van minimaal 1600 pixels (hoogte of breedte). Uiteraard is het altijd goed om een grotere afbeelding te gebruiken (maximaal 2400 pixels). Wanneer u een foto van een klein formaat kiest zal deze worden vergroot en dat zal de kwaliteit van de foto niet ten goed komen.

Mocht u uw app of website willen vullen met extra beeldmateriaal dat past bij de sfeer van uw kantoor, dan kunt u altijd stock foto’s gebruiken. Dit zijn foto’s die u kunt vinden in een beeldbank. Vaak is dit betaald, maar wij weten een paar gratis alternatieven. Pixabay is er een die wij zelf vaak gebruiken, maar op Picjumbo staan ook rechten vrije foto’s van goede kwaliteit.

Let er op dat afbeeldingen van Google niet (zomaar) gebruikt mogen worden. Ook afbeeldingen met een watermerk zijn niet toegestaan om te publiceren in uw app of op uw website. Als u een betaalde stock foto onrechtmatig gebruikt, kan het zijn dat u hierover bericht krijgt en de afbeelding van de site moet worden gehaald.