Voordelen van AVG voor uw organisatie

In onze vorige artikelen over de nieuwe privacywet hebben we inzicht gegeven in hoe de wet eruitziet en wat u hier als organisatie voor moet doen. Maar wat levert het voor uw organisatie op? Welke voordelen brengt de wet met zich mee? Lees in dit artikel meer over de voordelen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Wereldwijd betere beveiliging van gegevens

Het lijkt alsof de AVG zich alleen richt op bedrijven binnen de Europese Unie. Dit is niet waar, de wet houdt ook rekening met de beveiliging van persoonlijke gegevens die worden verzonden naar organisaties buiten de EU. Het overdragen van deze gegevens kan alleen plaatsvinden wanneer de organisatie buiten de EU contractuele en wettelijke overeenkomsten sluit om rechten van personen te beschermen.
Binnen de EU gevestigde organisaties hebben als voordeel dat ze niet te maken hebben met buitenlandse veiligheidsvoorschriften. Met name diensten als Onedrive en Dropbox waarin u bestanden in de cloud op kunt slaan hebben meer tijd nodig om transparant te zijn over hoe zij gegevens verwerken. Het is hier namelijk niet duidelijk waar uw gegevens worden verwerkt en opgeslagen.

Efficiëntere verwerking van gegevens

Waar het nu de perceptie geeft dat de wet veel tijd wegneemt en verplichtingen opdraagt, is dit alles op de lange termijn zeer nuttig voor uw organisatie. Kantoren die zich aan de AVG houden en alles volgens deze wet inrichten, hebben een betere datastructuur wat leidt tot meer productiviteit.
Ook levert de wet meer accurate gegevens op om mee te werken. De nieuwe privacywet geeft aan dat klanten toegang hebben tot hun persoonlijke gegevens, deze kunnen nagaan en mogen aangeven of opgeslagen gegevens goed zijn. Dit leidt tot meer accurate gegevens in uw klantenbestand.

Verbeterde veiligheid, hogere klantloyaliteit

Zorgen dat uw kantoor veilig is en op de juiste manier omgaat met gegevens van klanten verbetert de loyaliteit van bestaande klanten. Het gebruiken van veiligheidsprocessen en het uitleggen hiervan maakt uw organisatie transparanter en betrouwbaar. Door verzamelde gegevens beter te organiseren op een veilige locatie, heeft uw organisatie snel toegang tot deze inhoud in een beveiligde omgeving.
Het verbeteren van gegevensverwerkingsprocessen is een groot voordeel voor uw kantoor. Datalekken hebben afgelopen tijd al voor veel opschudding gezorgd bij grote bedrijven. Het risico hiervan te minimaliseren helpt u het vertrouwen van uw klanten te vergroten.
Daarbij zal de reputatie van uw organisatie ten goede komen in de ogen van potentiële klanten zodra u de AVG opneemt in uw marketingcampagnes.

Meer lezen over AVG en alles wat erbij komt kijken voor uw kantoor? Via deze link bekijkt u ons overzicht met artikelen.

NB: bovenstaande mag niet geïnterpreteerd worden als juridisch advies. Voor juridisch advies dient u uzelf te wenden tot een jurist.